Ensimmäistä KokoNainen-iltaa vietetään Kristikan Keltaisessa tuvassa lauantaina 18. lokakuuta. Illan aiheena on ”Naiseuden kipu ja kauneus”. Aiheesta puhuu, lausui runoja ja keskusteli Aino Vesti.

Tapahtuma Facebookissa

Sama vastakkaiasettelu on totta ylipäätään elämässä. Kaiken hyvän keskellä ihminen joutuu kohtaamaan rumuuden ja pahuuden. Naisen kipu voi nousta jo lapsuuden kokemuksista ja ne vaivaat läpi elämän. Oma itsetunto, jossa ulkonäkö, lahjakkuus, ihmissuhteet, pärjääminen ovat tapetilla ja voivat viedä iloa tästä päivästä.

Kun kasvaa katsomaan rohkeasti omaa elämäänsä, sen menneisyyttä ja virheitä, voi myös armahtaa itseään, tehdä sovintoa eri suuntiin.

Kirjailija Maija Nyman valotta naisten illassa erilaisia kipupisteitä, naisen itsetuntoa ja elämän rooleja myös itse vaimona, äitinä, miniänä, anoppina ja isoäitinä. Hän näkee kauneutta jokaisessa, myös vaikeissa elämänvaiheissa niin yksineläjän kuin parisuhteessakin olevassa naisessa. Hän haluaa terästää myös ajatusta siitä, miten Jumala meitä katsoo.

Miten paljon nainen voi oppia iloitsemaan itsestään, vaikka elämä onkin rosoista ja keskenräistä. Juuri sellaisiahan Jumala rakastaakin, sillä täydellisiä ei ole.

Mikä minussa säihkyy kauneimmin, kysellään illan aikana. Kenties minussa olevaa timanttua juuri hiotaan, ja siksi sattuu.