Goodwill Center

Paikka, jossa ihmiset kohtaavat

AUKIOLOAJAT

 

OPEN HOURS

Maanantaisin
klo 18.00 – 21.00

Every monday
from 6pm to 9pm

Toivon, että voin antaa tämän kaiken Suomelle takaisin kiitokseksi kaikesta, mitä olen täällä saanut kokea

Salam

Olen Iloinen, että olen saanut nähdä millaisia ihmisiä Goodwill Centerissä käy. Olen huomannut, että kävijät ovat tavallisia miehiä, joilla on kova tahto löytää paikkansa tässä yhteiskunnassa. Äitinä toivoisin, että jos omat lapseni lähtisivät maailmalle, että heidät otettaisiin hyvin vastaan.

Jaana

Goodwill Centerissä olen oppinut tästä kulttuurista sekä kristinuskosta. En ole koskaan ennen nähnyt, että ihmiset antavat pyytämättä mitään takaisin.

Aqil

Goodwill Center

Goodwill Center on paikka, jossa ihmiset kohtaavat. Se on tarkoitettu suomalaisten ja maahanmuuttajien kohtaamispaikaksi, jossa on mahdollisuus ystävystyä. Keskuksen tarkoitus on tukea maahanmuuttajien kotoututumista osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Goodwill Center tarjoaa raittiiden ajanvietteiden ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi opetusta suomenkielessä, tukea yhteuiskuntaa sopeutumisessa, kuten virannomaisasioinnissa tai asiakirjojen täyttämisessä. Lisäksi maahanmuuttajille kerrotaan yhteiskuntamme ja kulttuurimme erityispiirteistä, kuten siitä, miten suomalaisen naisen asema eroaa esimerkiksi lähi-idässä vallitsevasta tavasta hahmottaa nainen osana yhteiskuntaa.

Goodwill Center on kristillinen keskus, jossa pidetään avoimesti esillä myös kristinuskoa ja siihen pohjautuvia arvoja. Emme käännytä ketään, mutta emme myöskään kaihda kohdata kysymyksiä uskostamme. Keskukseen ovat kaikki tervetulleita, niin suomalainen, kuin ruotsalainen, tai ranskalainenkin. Ovemme ovat auki kaikille maahanmuuttaja ryhmille ja suomalaisille joiden läsnäolo on mitä toivottavinta Goodwill Centerissä.

Goodwill Center on osa Kristikan toimintaa.

Voit jakaa Goodwill Centerin sivuilla toiminnastamme ottamasi valokuvat instagramin kautta hastagilla: #gwcturku

Tervetuloa!

Goodwill Center (GWC) on esimerkki siitä, mihin yhden ihmisen unelma voi johtaa, kun se kohtaa otollisen ympäristön ja muita, jotka palavat jo valmiiksi samalle asialle. Keskuksen varsinainen historia juontaa vuodem DSC_05732015 keväälle. Ensimmäisenä ajatuksen kohtaamispaikasta heitti ilmaan Suomen Liikemiesten Lähetysliiton (SLL) toiminnanjohtaja Erkki Haarala. Kyseessä oli heitto, jonka merkitystä ei kukaan ymmärtänyt siinä tilanteessa.

Heitto jä kuitenkin elämään ja puhkesi kukkaan SLL:n lähetyssihteerin Laura Kalajan sydämessä. Unelma paikasta, jossa suomalaiset ja maahan muuttajat voisivat kohdata ja jopa ystävystyä kohtasi Turun Kristillisen Raittiusseuran (Kristikka) ja sen Kiinteistösäätiön vastuuhenkilöissä vastakaikua, joka konkretisoitui 30.10.2015 toteutuneessa Goodwill Centerin avajaisissa.

Laura Kalaja otti yhteyttä Kristikan sihteeriin Janne Ansaharjuun kuullakseen tältä, että seuralla WP_20151027_21_26_37_Pro

oli ollut jo vuosien ajan kirjattuna toimintasuunnitelmaansa maahanmuuttajien ja paikallisten kohtaamispaikka Ethnic Club. Kahden unelman kohtaamispisteessä syntyi päätös käynnistää keskus, joka pyrkisi vähentämään maahanmuuttajien ja paikallisten välisiä jännitteitä tarjoamalla kohtauspaikan, jossa ystävystyä. Kysymys keskuksen sijainnista ratkesi Kristikan tultua mukaan unelman toteutukseen.

GWC:n suunnittelu lähti rivakasti käyntiin elokuussa 2015. Mukaan toiminnan suunnittelussa oli SLL:n ja Kristikan lisäksi Turun Mikaelinseurakunta. Mikaelin seurakunta jäi lopulta hankkeen toteuttajien ulkopuolelle järjestysvastuun jäädessä virallisesti Kristikalle. Goodwill Center on siis nyt Kristikan toimintaa, jota SLL tukee mm vapaaehtoisia kouluttamalla ja Mikaelin seurakunta siunaa, olematta muuten virallisesti mukana.

Goodwill Center on kristillinen päiväkeskus  Turkussa. Toimintaa toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja keskusta pyöritetään lahjoituksin. Tarkoituksena on myös olla toiminnallinen keskus josta käsin suomalaiset ja maahanmuuttajat voivat yhdessä tehdä vapaaehtoistyötä Turussa.

Keskuksesta tiedotetaan Facebookissa ja eri järjestöissä, jotka tekevät työtä maahanmuuttajien parissa.

Vapaaehtoiset työntekijät koulutetaan kohtaamaan uusia ihmisiä, pohtimaan omaa suhdettaan kristinuskoon ja muihin uskontoihin sekä tutustumaan oman uskomme ja muiden uskontojen perusteisiin. Vapaaehtoiset työntekijät viettävät aikaa yhdessä jakaen asioita, joita keskuksessa nousee esille.

Keskuksessa on säännöt, jotka ovat sen seinällä. Keskukseen tulijoiden on sitouduttava niihin. Sääntöjä ovat toisen kunnioittaminen, sanat kiitos ja anteeksi, vapaus keskustella tai olla hiljaa, paikan siistinä pitäminen ja jokaisen arvostaminen iästä, sukupuolesta tai uskonnosta riippumatta.

Ajankohtaista, uutisia ja tapahtumia

Ei tuloksia

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Yritä muuttaa hakuasi, tai käytä yläpuolella olevaa navigointia löytääksesi kirjoituksen.

[wdi_feed id=”1″]