Reilu viikko sitten Miestenpiirissä yksi osallistujista kysyi, voiko hän kutsua kaverinsa seuraavaan miesteniltaa, vaikka kaveri ei ole Raittiusseuran jäsen?

Tätä kysymystä on pohdittu Kristikan hallituksessa pitkään – jo edellisen hallituksen aikana. Aina olemme tulleet siihen tulokseen, että toivottavaa olisi, jos mahdollisimman moni löytäisi tiensä Raittiusseuran tilaisuuksiin. Jäsenyyttä ei siis edellytetä.

Raittiusseuran sääntöjen mukaan ”Yhdistyksen jäseneksi pääsee jokainen viisitoista vuotta täyttänyt kristitty kansalainen, jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy”. Hallituksella on asiassa suuri vastuu. Kun jäsenyys vaatii hallituksen hyväksyntää, hallituksen on myös pystyttävä jollain lailla arvioimaan, kenet voidaan hyväksyä jäseneksi.

Kristikan hallitus toivoo, että ihmiset osallistuisivat rohkeasti seuran tapahtumiin. Sen lisäksi olisimme kiitollisia, jos kiinnostusta olisi osallistua myös toiminnan ideointiin ja toteuttamiseen. Tällä tavalla aktiivisuutensa osoittanut henkilö olisi halutessaan helppo ottaa jäseneksi.